Kin ahaan arroy kab!

Voor deze Thaise viscurry voor vier personen heeft u de volgende ingrediënten nodig: 60 gram boter, 50 gram bloem, 400 ml kokosmelk, 1 ui, 2 tomaten, 15 gram currypasta, sap van een halve citroen, 10 ml sojasaus, 1 eetlepel korianderpoeder en 500 gram visfilet naar keuze.

Verwarm de boter in een pan op de kookplaat. Roer de bloem erdoorheen en laat al roerend even garen. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat al roerend binden. Snipper de ui en doe deze met de boter in een dichte stoomovenpan. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en schuif in de stoomoven gedurende 4 minuten op 100 °C.

Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze met de kokossaus, currypasta, citroensap, sojasaus en koriander aan de ui toe. Snijd de vis in blokjes en doe ze bij de saus in de stoomovenpan. Dek de pan met een deksel of aluminiumfolie af en schuif in de stoomoven gedurende 7 minuten op 100 °C. Serveertip: de curry laat zich prima combineren met rijst.