• NEFF_sousvide_siematic_sk-line_schuurman_keukens_alkmaar_1

  • NEFF_sousvide_siematic_sk-line_schuurman_keukens_alkmaar_2

  • NEFF_sousvide_siematic_sk-line_schuurman_keukens_alkmaar_3

  • NEFF_sousvide_siematic_sk-line_schuurman_keukens_alkmaar_4

Vacuümgaren is smakelijk én gezond.

Sous-vide, of koken onder vacuüm, is een methode waarbij vlees, vis of groenten in een vacumeerzak zacht wordt gegaard met stoom. Door de lage, constante temperatuur tussen de 50°C en de 90°C kunnen de ingrediënten nooit te gaar worden. Door gebruikmaking van de vacumeerzak, blijven de natuurlijke smaken, texturen en aroma’s volledig intact.

Met sous-vide blijven de aroma’s en texturen volledig behouden en wordt de smaak van het gerecht nog intenser. Als de ingrediënten in de vacumeerzak zijn geplaatst, doet de oven het werk. Uw biefstuk wordt nog sappiger, vis nog zachter en knapperige groenten en zacht fruit behouden hun bite en hun frisheid.

Met de NEFF vacumeerlade, die met de 45 cm bakoven gecombineerd kan worden, verzegelt u uw ingrediënten heel eenvoudig zelf, met een vacuüm van 99%. Deze techniek leent zich tevens uitstekend voor het vacumeren – en dus lang bewaren – van onder andere sauzen, marinades, kruiden, maar ook van gesneden fruit en groenten.