Dit gerecht hoeft niet in de oven!

Voor deze snelle vierpersoonsmakreellasagne die niet in de oven hoeft, heeft u de volgende ingrediënten nodig: 2 teentjes knoflook, 500 gram spinazie, 250 gram ricotta, 1 makreelfilet, 8 verse lasagnebladen, ½ citroen, 75 gram rucola, 1 bosje bladpeterselie, ½ bosje dragon, 2 eetlepels kappertjes en 100 gram Hollandse garnalen.

Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Stoom de spinazie 1 minuut op 100 °C. Schep de ricotta in een kom en voeg de spinazie hieraan toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de huid van de gerookte makreel en pluk het visvlees fijn. Meng met het spinazie-ricotta mengsel. Kook de lasagnevellen in circa 3 minuten gaar en laat ze goed uitlekken op een schone theedoek.

Halveer de citroen. Snijd de rucola, de peterselie en de dragon grof en meng met de kappertjes, een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen, zout en versgemalen peper. Pak vier borden en bouw de lasagne op. Begin met een lasagnevel, dan een flinke lepel makreel-spinaziemengsel en eindig weer met een lasagnevel. Schep vervolgens een lepel garnalen en de rucola-kruidensla op de lasagne. Besprenkel met olijfolie extra vierge.