• 1_rainier_ zweep_schuurman_keukens_siematic_alkmaar

  • 4_rainier_ zweep_schuurman_keukens_siematic_alkmaar

  • 3_rainier_ zweep_schuurman_keukens_siematic_alkmaar

  • 2_rainier_ zweep_schuurman_keukens_siematic_alkmaar

…én sociale hotspot.

Rainier Zweep is directeur marketing en sales van SieMatic Nederland. Hij bespeurt een belangrijke trend in het huis van toekomst: “Keuken en woonkamer gaan steeds meer in elkaar over. Sterker nog, de keuken wordt steeds meer de sociale hotspot. Omdat er nergens zoveel apparaten in huis staan als in de keuken speelt smarthometechniek daar een belangrijke rol.”

De keuken verovert de woonkamer en SieMatic speelt daar op in qua ontwerp, indeling, materiaalgebruik en techniek. Voor wat betreft dit laatste is het verband binnen de Schuurman Groep tussen consumentenelektronica, elektrotechniek en keukens duidelijk, aldus Rainier Zweep: “Inductieplaat en afzuiging communiceren met elkaar en ook de spraakgestuurde oven en vaatwasser zijn werkelijkheid. Koelkasten weten wat er voor levensmiddelen op voorraad zijn en ovens beschikken via homeconnect over kookboeken. Qua elektrotechniek zie je dat led en huisautomatisering steeds vaker worden toegepast, dat vraagt om de juiste kennis van de installateur. SieMatic biedt daarvoor zelfs speciale opleidingen.”

Op de vraag of SieMatic de ontwikkeling van slimme apparaten door fabrikanten stimuleert, is Rainier Zweep bescheiden: “Wellicht inspireren en faciliteren wij producenten van consumentenelektronica en elektrotechniek. Onze kracht ligt veel meer in het creëren van ruimte. Dat doen we onder meer door apparaten in de keuken zo onzichtbaar mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door toepassing van schuif- of pocketdeuren. Bij een greeploze keuken is het esthetisch heel verantwoord dat een oven geen knoppen heeft en in de greeplijsten vind je spannende horizontale en verticale led-lichtlijnen. Zo wordt een kookeiland een meubelstuk met sfeer- en functionele verlichting. Zelfs de vitrinekast – met led – is weer helemaal terug!”