• nieuws-trend–styliste-e.2-1

  • nieuws-trend–styliste-e.2-4

  • SONY DSC

  • nieuws-trend–styliste-e.2-2

Warme kleuren en een mix van materialen zetten de toon.

Styliste Melanie Lamers ziet steeds vaker dat de keuken een essentieel onderdeel is van wonen: “Hoe de overgang tussen koken en woonkamer verloopt, is van groot belang. Het is mijn bedoeling die twee werelden zo natuurlijk mogelijk in elkaar te laten overlopen.”

Naast de praktische vormgeving spelen materialen en kleuren een belangrijk rol. Als er bijvoorbeeld door de klant van Schuurman Keukens wordt gekozen voor een kookeiland, dan zoekt de styliste voor verbinding met de woonkamer: “Bijvoorbeeld door woonkamerzijde van het kookeiland te bekleden met hout of door een wand met open vakken in te brengen waar een vaas of kookboeken in staan. Het zijn adviezen die vaak het verschil maken.”

Door subtiel kleurgebruik ontstaan vlakken in de verschillende ruimten van de woning: “Door een muur van woonkamer of keuken donkerder of juist lichter te maken ontstaat er diepte en contrast. Ook met verlichting zoals Led is een keuken spannender te maken.”

Wat de trends zijn die Melanie momenteel bespeurt en verwerkt in haar interieuradviezen? “Qua materiaal kiezen veel mensen voor de mix tussen verschillende materialen zoals hout, metaal en beton. Er wordt veel grafisch gespeeld met zwart, wit en grijs. Verder zijn het de zachte pastelkleuren, ook roodtinten, die veel toegepast worden en ik zie qua gebruik van de keuken dat er weer meer samen en in groepen gekookt wordt.”