rundersukade_schuurman_keukens_siematic_sk-line_alkmaar_gerecht

en pompoenrisotto. Buon appetito!

Voor deze rundersukade met vijgen en pompoenrisotto voor vier personen, het hele jaar door lekker, heeft u de volgende ingrediënten nodig: 800 gram rundersukade, bloem om het vlees te bestrooien, 100 gram boter, 50 ml zonnebloemolie, 50 gram winterwortel, 50 gram knolselderij, 50 gram bleekselderij, 50 gram ui, 100 gram gedroogde vijgen, ½ steranijs, 5 gram komijn, 1 laurierblad, 1 takje tijm, 1 kruidnagel, 50 gram tomatenpuree, 250 ml rode wijn, 300 ml bouillon, peper uit de molen en zeezout.

Snijd het vlees in 4 dikke plakken. Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi licht met bloem. Verhit de olie en de boter in een braadpan en zet het vlees goed aan. Voeg wortel, knolselderij, ui, vijgen, kruiden en tomatenpuree toe en bak het even mee. Blus af met rode wijn en de bouillon en breng aan de kook. Doe het vlees in een ruime dichte stoomovenpan en voeg het vocht met de groenten toe en schuif in de stoomoven. Garen op 100 ºC gedurende 100 minuten.

De pompoenrisotto laat zich eenvoudig bereiden met de volgende ingrediënten: 1 kleine ui, fijngesneden, 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, geperst, 300 gram arboriorijst, 500 ml gevogeltebouillon, 1 eetlepel boter, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, 200 gram pompoen, schoongemaakt en in blokjes gesneden.

Verhit voor de risotto de olie in een pan en zet de ui met de knoflook aan. Roer de rijst erdoor tot deze mooi glanzend is. Doe de rijst over in een 2 ½ liter dichte stoomovenpan en voeg de kippenbouillon toe. Schuif in de stoomoven op 100 °C, gedurende 3 x 7 minuten. Voeg na de eerste 7 minuten de pompoenblokjes toe en roer goed door. Voeg na de tweede 7 minuten de boter en Parmezaanse kaas toe en roer goed door.

Serveertip voor deze rundersukade met vijgen en pompoenrisotto: maak met behulp van een serveerring een rondje van pompoenrisotto op ieder bord. Leg hier een stukje vlees op en schenk er een rondje jus bij. Leg er wat groente bij.