…met frambozen en groene chilipepers.

Voor dit zomerse gerecht voor twee personen heeft u de volgende ingrediënten nodig: 2 schoongemaakte rode mullen, peper en zout uit de molen, olie om in te bakken, 1 teentje knoflook gehakt, klein doosje frambozen, 2 groene chilipepers in ringetjes, 1 limoen in dunne plakjes gesneden, 2 takjes rozemarijn en 1 dl visbouillon.

Spoel de mul, dep de buitenkant droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin kort de knoflook en leg de vis erbij. Bak ze voorzichtig, zodat de kleur van de vis mooi blijft. Na ongeveer 7 à 10 minuten de vis uit de pan halen en warmhouden tot verder gebruik.

Verhit de olie opnieuw, voeg de visbouillon toe en laat inkoken tot de helft. Hierin de chiliringetjes en wat van de framboosjes toevoegen. Leg de vis op een warm bord, giet een klein beetje van de saus eroverheen en garneer met wat achtergehouden frambozen, een takje rozemarijn en een paar plakjes van de limoen.

Serveer met pandan rijst en – gestoomde – zeekraal.