• 1_loredana_ibelli_rainier_zweep_schuurman_keukens_alkmaar_siematic

  • 2_schuurman_keukens_alkmaar_siematic_urban

  • SONY DSC

  • 4_schuurman_keukens_alkmaar_siematic_classic

ontvangt oorkonde SieMatic.

Loredana Ibelli werkt sinds 2015 als adviseur bij Schuurman Keukens. Van geboorte Italiaanse heeft zij het gevoel voor design als geen ander in de genen. “Maar er is meer”, aldus Loredana: “Om te komen tot een goed ontwerp is het van belang dat je goed kunt luisteren naar de klant. Dat je de wensen op de juiste manier inventariseert om de smaak van de klant goed te kunnen pakken. De ene klant zit boordevol met ideeën terwijl de ander juist met ons op zoektocht wil gaan. Uiteindelijk maken we vaak gezamenlijk een moodboard om te kijken welke lifestyle bij de klant past.”

Met alleen de lifestylekeuze van de klant is de nieuwe keuken er nog niet. “Er zijn nog meer variabelen”, zegt Loredana. “Met onze eigen SK-line en topmerk SieMatic hebben wij keukens in alle prijsklassen. Dat moet passen bij het budget van de klant. Verder is de keuze in kleuren, materialen en apparaten eindeloos. Een en ander leidt altijd tot een eerste schets en in veel gevallen tot een tweede fase, die van de opstelling in de ruimte. Ook daar is het aantal variabelen weer onbeperkt. De hoogte en de dikte van het aanrechtblad is daarvan een klein voorbeeld.”

Om alle trends in de keukenwereld bij te houden, is Loredana regelmatig op beurzen en tentoonstellingen te vinden. Onlangs was zij aanwezig bij de viering van het 90-jarig bestaan van SieMatic in Duitsland: “Schuurman Keukens is 40 jaar exclusief SieMatic-dealer. In het kader van het jubileum was er een ontwerpwedstrijd uitgeschreven en voor onze inzending van een door ons geleverde SieMatic PURE ontvingen wij een bijzondere oorkonde. Welke trends ik verder ontdekte tijdens de beurs? Donkere kleuren, bronzen plinten en grepen en ronde vormen gaan onder meer het beeld bepalen.”