à la mevrouw Kaldenbach.

Voor de lamsterrine met vruchten à la mevrouw Kaldenbach heeft u de volgende ingrediënten nodig: 100 gram geschaafde amandelen, 1 tl komijnzaad, 1/2 tl kardemomzaadjes, 1 tl kaneelpoeder, 1 tl geraspte verse gember, 6 gedroogde abrikozen, 200 gr sultanarozijnen, 1 theezakje, 1 lamsschouder, uitgebeend, 200 gr vers spekvet, 1 ei, takjes verse tijm, 3 tl zout en geraspte verse peper

Zet thee van het theezakje. Snijd de abrikozen in vieren. Snijd de sultanarozijnen als ze groot zijn in tweeën. Week deze in de warme thee. Schil de gember en rasp deze. Rooster de amandelen met de komijn- en de kardemomzaadjes in een droge anti-aanbak pan. Laat de amandelen lichtbruin worden. Blijf erbij want het verbrandt snel.

Ontbot de lamschouder en snijd het vlees in grove blokken. Snijd het vetspek in blokjes. Wrijf de terrine in met het vetspek. Draai het lamsvlees en het spek eenmaal door de vleesmolen (niet te fijn) en bewaar het in een grote kom. Doe de gember en de kaneel (Ceylon kaneel van Jonnie Boer) bij het vlees. Breng op smaak met zout en peper (liefst Tellicherry zwarte peper).

Klop het ei los en doe deze bij het vlees samen met de abrikozen, de sultanarozijnen en de amandelen met de komijn- en kardemomzaadjes. Meng alles goed door elkaar. Doe het mengsel in de terrine. Vul niet tot boven af, want hij komt nog een beetje omhoog. Het deksel moet nog dicht kunnen voor het rijpen. Leg er een paar takjes verse tijm op en sluit het deksel.

Zet de terrine in een waterbad gevuld met kokend water (au bain-marie) en bak hem 1 uur in een op 200 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen met het deksel van de terrine af. Doe het deksel erop als het is afgekoeld en laat de terrine drie dagen rijpen voor u hem gaat eten.