• 1_siematic_klantervaring_schuurman_keukens

  • 2_siematic_klantervaring_schuurman_keukens

  • 3_siematic_klantervaring_schuurman_keukens

  • 4_siematic_klantervaring_schuurman_keukens

Snel schakelend tot een goed ontwerp gekomen.

Bij de nieuwe woning van de familie Krom uit Akersloot hoorde een nieuwe keuken. En via een enthousiaste kennis kwamen zij bij Schuurman Keukens terecht. Bert Krom: “Daar werden wij deskundig geholpen door Loredana Ibelli. Zij stelde de juiste vragen. Wat willen jullie precies? Aan welke stijl denken jullie? Hoe groot is de beschikbare ruimte? Nadat zij allerlei voorbeelden had laten zien, zijn wij snel schakelend tot een goed ontwerp gekomen. Een suggestie van de architect van de woning over de symmetrie werd daarin op een positieve wijze meegenomen.”

De keuze voor het merk keuken bestond uit de SK-line, het eigen merk van Schuurman Keukens, en het topmerk SieMatic. Er werd gekozen voor laatstgenoemde, aldus Bert Krom: “Dat had vooral te maken met het feit dat SieMatic de mogelijkheid biedt van extra interieursystemen waar het onder meer opbergen betreft. Met die uitgekiende kijk op keuken- en voorraadladen laat je geen centimeter kastruimte verloren gaan.”

Over de indeling van de keuken bestond ook al geen onduidelijkheid: “Wij wilden een eiland, maar dat moest ondanks de mogelijkheden van geïntegreerde afzuiging géén kookeiland zijn. Wél hebben we vierkante spoelbakken met afgeronde hoeken in het eiland laten plaatsen. Verder hebben wij gekozen voor PITT cooking op een andere plek in de keuken met vier gaspitten naast elkaar. Dat is heel prettig want zo hoef je niet over de voorste pannen heen te koken.”

De gekozen spoelbakken en gaspitten zijn gemakkelijk schoon te houden: “Wij houden van praktisch. Dat zie je aan de vele stopcontacten, maar ook aan de twee ovens die we op werkhoogte hebben laten plaatsen. Verder hebben we nog een ingebouwde koffiemachine laten installeren. Die vraagt wel wat aandacht af en toe. Overigens hebben wij voor een snel kopje thee altijd nog de Quooker. Wij zijn heel tevreden met onze nieuwe SieMatic.”