• 1_schuurman_keukens_siematic_sk-line_ klantervaring_alkmaar

  • 2_schuurman_keukens_siematic_sk-line_ klantervaring_alkmaar

  • 3_schuurman_keukens_siematic_sk-line_ klantervaring_alkmaar

  • 4_schuurman_keukens_siematic_sk-line_ klantervaring_alkmaar

Schuurman Keukens heeft altijd een oplossing.

De familie Van der Lee uit Purmerend woont in een nagelnieuwe houten woning in Purmerend. In hun oude woning zat een SieMatic en toen zij op zoek gingen naar een nieuwe keuken kwamen zij terecht bij Schuurman Keukens. Gonneke van der Lee: “SieMatic-dealers staan bekend om hun service en montage. Wij zochten een keuken met industriële uitstraling die tegenwicht moest bieden aan al het hout in ons huis. Een beetje stoer, maar ook wel strak. Na diverse adviesgesprekken met René van der Schee kwamen wij uit op het eigen merk van Schuurman Keukens, de SK-line.”

Het kookgedeelte van de keuken bevindt zich tegen de achterwand en daarvóór is het spoeleiland geplaatst. “Een hele bewuste keuze”, zegt Gonneke. “Mijn ervaring is dat het eigenlijke koken veelal minder tijd in beslag neemt dan alle voorbereiding en schoonmaak. Het eten maken we met ons gezicht richting de achterwand. De inductieplaat en de afzuiging van Wave functioneren prima. We hebben nog even gedacht aan een kookplaat met lage afzuiging, maar bij ons kookt er nog wel eens een volle pan met pasta over en dan is afzuiging aan het plafond wellicht praktischer.”

De SK-line is voorzien van diverse apparaten. Naast een combimagnetron en een stoomoven zijn er twee vriezers en een koelkast te vinden. Een onderhoudsarm composiet werkblad, ruime laden met serviesgoed, de vaatwasser en de Quooker vormen het spoeleiland. Gonneke: “Die laatste is de uitvinding van de eeuw. Altijd kokend water bij de hand. Heel vaak kijken we naar buiten als we groente aan het snijden zijn en tijdens de vaat is het al niet anders. De keuken is super praktisch en via de openslaande deuren zitten wij zo in het buitenleven.”

In de bijkeuken bevindt zich een deel van de kasten van de oude SieMatic uit de vorige woning. Gonneke is blij met de duurzame oplossing: “Onder het nieuwe werkblad vind je naast kasten vol met onzindingen de wasmachine en de droger. Ook dit werd allemaal geïnstalleerd door Roland van Schuurman Keukens. Dat was sowieso een wonder. Op een dag stond ons huis vol met hele grote dozen en binnen twee dagen toverde Ronald daar een kant en klare SK-line uit. Van ons niets dan lof. Schuurman Keukens denkt echt met je mee en heeft altijd een oplossing.”