• 1_schuurman_keukens_siematic_sk-line_ klantervaring_alkmaar

  • 2_schuurman_keukens_siematic_sk-line_ klantervaring_alkmaar

  • 3_schuurman_keukens_siematic_sk-line_ klantervaring_alkmaar

  • 4_schuurman_keukens_siematic_sk-line_ klantervaring_alkmaar

  • 5_schuurman_keukens_siematic_sk-line_ klantervaring_alkmaar

Het zit hem in de finishing touch.

Voor Caroline en haar man was de enige eis dat de keuken het centrale punt moest zijn in hun nieuwe huis: “Verder hechten we veel aan strak en functioneel. We gingen nieuw bouwen en alle opties waren open. We oriënteerden ons bij keukenleveranciers tot in Zeeland aan toe. Ook bezochten we een ontwerper en bouwer van keukens. Ze werden het niet omdat we bij Schuurman Keukens, nota bene in de buurt, op bezoek gingen en daar tijdens de eerste afspraak meteen de juiste klik vonden. De keukenadviseur voelde precies aan wat we wilden.”

Al snel werd duidelijk dat de keuze viel op een kookeiland van SieMatic: “Twijfel was er nog even of we de achterwand niet van SK-line wilden hebben, maar ook dat werd SieMatic. Het advies om het eiland ‘zwevend’ te laten zijn, vonden we een uitvinding. De onderkant staat bij de plint naar binnen en het witte keukenblad komt door gebruikmaking van een zwarte rand eronder mooi los van de houten kasten. Het is een groot keukenblok, maar door deze oplossing lijkt het allerminst massief. Het is deze fine-tuning die voor ons echt het verschil maakte.”

Ook is Caroline erg blij met alle toebehoren: “We hebben een heerlijke Miele magnetron-stoomoven en twee vaatwassers. Iets staat bij ons vies of schoon in een van beide. De Quooker is een koker en boiler in één en omdat ons huis gasloos is, koken we met inductie. Alle kruiden zitten allemaal keurig in een lade onder de kookplaat en in de enorme koelkast hebben we meer dan genoeg ruimte voor alle etenswaar. Om de ruimte niet te steriel te laten lijken, hebben we gekozen voor lampen van Wave, waarvan er een voor de afzuiging zorgt.”

“Het is een heerlijke werkkeuken met ruimte voor iedereen’’, zegt Caroline. “Lekker gezellig met z’n allen er omheen. En de installatie van onze SieMatic? De hele keuken werd in anderhalve dag probleemloos geplaatst. Echt, bij Schuurman Keukens zit het in de finishing touch.”