• 1_schuurman_keukens_siematic_alkmaar_keukenwerkblad_natuursteen

  • 2_schuurman_keukens_siematic_alkmaar_keukenwerkblad_composiet

  • 3_schuurman_keukens_siematic_alkmaar_keukenwerkblad_keramiek

  • 4_schuurman_keukens_siematic_alkmaar_keukenwerkblad_hout

  • 5_schuurman_keukens_siematic_alkmaar_keukenwerkblad_roestvrijstaal

  • 6_schuurman_keukens_siematic_alkmaar_keukenwerkblad_kunststof

Dit zijn de zes van SieMatic.

Bij het ontwerpen van een keuken spelen uiterlijk en uitstraling van het werkblad een wezenlijke rol. Huiselijk of zakelijk, representatief of functioneel: het karakter van de keuken kan door de keuze voor het materiaal voor het werkblad of de nis benadrukt worden, of er juist mee in contrast worden gezet. Ieder materiaal heeft zijn specifieke kwaliteiten. Het spectrum aan hoogwaardige werkbladen is bij SieMatic buitengewoon groot. Van natuursteen, composiet en keramiek tot hout, roestvrijstaal en kunststof, u heeft alle keus. Wat u ook kiest, zelfs het meest extravagante materiaal is bij SieMatic zo verwerkt dat het voor de hoge gebruikseisen in de keuken geschikt is.

Marmer, graniet, leisteen, kwartsiet of vulkaangesteente: de bijzondere charme van werkbladen van natuursteen ligt in de onregelmatigheid van het oppervlak, wat het duidelijk van industrieel vervaardigde materialen onderscheidt. Composiet bestaat voor meer dan 90% uit natuurlijke kwarts, waaraan harsen en kleurstoffen zijn toegevoegd. Qua hardheid en dichtheid is het met natuursteen vergelijkbaar, maar het heeft een gelijkmatigere oppervlaktekleur en -structuur. Keramiek is een homogeen, hard materiaal en bestaat in een effen versie of in een natuurlijke, op marmer lijkende variant. Het gebakken oppervlak laat geen water door, is recyclebaar en absoluut voedselveilig, zodat impregneren onnodig is. Daarbij is het in hoge mate krasvast, zuurbestendig en makkelijk te onderhouden.

Houtsoorten zoals eiken, noten, esdoorn of bamboe zijn op grond van hun bijzonder harde oppervlak een ideaal materiaal voor werkbladen. De hoogwaardige afwerking van SieMatic geeft ze een voorname uitstraling die in bijna elke keuken elegant en harmonieus is. Roestvrijstaal is een slijtvast, hygiënisch materiaal waarvan de professionele look door gebruikssporen niet aangetast maar met de tijd juist nog mooier wordt. Of het nu gaat om een heel werkblad of om enkele accenten. De SieMatic-werkbladen van kunststof hebben een oppervlak dat veel weerstand biedt en erg hygiënisch is. Ze bieden een rijke keus aan decors en randafwerkingen die een harmonieus, perfect op de fronten en de rest van de keuken afgestemde kleurafstemming mogelijk maken.