…de woonkeuken!

Het leven in de keuken wordt steeds vaker onze tweede natuur. In de toekomst blijven de interieurtrends het idee van de keuken en woonkamer als één complexe ruimte omarmen. Zo wordt de keuken nog meer het hart van uw huis.

Alles wijst erop dat veelzijdige meubelstukken, die comfort toevoegen en de woonruimte flexibeler maken, steeds vaker worden toegepast. Denk aan glazen opbergmeubelen met geïntegreerde slimme verlichting en aan innovatieve wand- en plafondopbergsystemen. Volledig uitgeruste keukeneilanden met ingebouwde afzuigsystemen bieden alle ruimte om te koken, eten en werken. Easy living door middel van steeds slimmere en energiezuinigere keukenapparatuur wordt bij dit alles steeds vaker gemeengoed.

Het gebruik van kleur blijft in 2021 ingetogen en doelgericht, waarbij kleur en materiaal worden gebruikt om een contrasteffect te creëren tussen twee afwerkingen. Denk aan warme houttinten tegenover gitzwart meubilair en messing of metallic look tegenover marmer. Keukenmeubilair dat rijk is aan tegenstellingen geeft een stijlvol en intens effect. Voor open keukenconcepten voeren naar verwachting krachtig zwart, grijsnuances en authentiek hout de boventoon. En voor wie van minimalistisch design houdt, hoge keukenkasten en een dun werkblad leveren altijd een strak lijnenspel op.

Grafische lijnen blijven belangrijk. Bereid u voor op geometrische, hoekige meubelen, geïnspireerd op de zuivere lijnen van de architectuur van de jaren tachtig. Op de juiste manier gebruikt, creëren ze een accent van horizontale en verticale lijnen creëren die ook kunnen worden benut om de hoogte of breedte van de keuken optisch te vergroten. Lineaire profielen blijven in 2021 een belangrijke rol spelen en dat is van invloed op het meubelontwerp, met speciale designelementen zoals kasten met greeplijsten, geïntegreerde vlakke plinten, op maat gemaakte panelen en opvallende randafwerkingen.