citroen en rozemarijn.

Voor dit visgerecht voor vier personen heeft u de volgende ingrediënten nodig: 4 kabeljauwfilets, 4 tenen knoflook, 5 takjes rozemarijn, 60 gr. Boter, 2 gesnipperde sjalotjes, 2 eetlepels geraspte gember, 1½ citroen, ½ eetlepel gedroogde peterselie, zout en peper.

Verwarm de oven voor in de luchtcirculatiestand op 200 °C. Leg bakpapier op de bakplaat en daarop de visfilets. Snijd een knoflookteen fijn en doe in een kom. Knip er een takje rozemarijn bij en voeg boter, sjalotjes, gember en de peterselie toe. Knijp er een halve citroen boven uit, roer door en verdeel over de vis.

Voeg zout en peper toe naar smaak en leg de rest van de knoflooktenen en een in zessen gesneden citroen ertussen. Bak 15 minuten totdat de vis makkelijk uit elkaar is te trekken met een vork. Haal uit de oven en serveer met de rest van de rozemarijn. Wist u dat kabeljauw extra sappig en mals wordt als u er stoom aan toevoegt tijdens het bakken?