rode wijnsaus en paddenstoelen.

Voor hertenbiefstukjes met rode wijnsaus en gemengde paddenstoelen, een klassiek wildgerecht, heeft u de volgende ingrediënten nodig: ½ sjalot, takje tijm, 2 stukjes steranijs, 2 laurierblaadjes, 8 jeneverbessen, 1 stengel bleekselderij fijngesneden, 2 teentjes knoflook plat geslagen, 1 wortel fijngehakt, 300 ml rode wijn, 150 ml runderfond, 2 à 3 eetlepels slagroom, 100 gram koude boter in blokjes, 300 gram gemengde paddenstoelen schoongemaakt en gesneden, 4 hertenbiefstukjes, 80 gram boter, peper en zout uit de molen.

Doe alle kruiden en groenten samen met de rode wijn en het fond en laat inkoken totdat er nog 2/3 over is. Schenk de saus door een zeef terug in een pan. Voeg de slagroom toe. laat even borrelen in de pan. Voeg al kloppend beetje bij beetje de stukjes koude boter toe, totdat de saus mooi glanzend is.

Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukjes. Haal ze uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en houd ze warm. Bak in het braadvocht van de biefstukjes de paddenstoelen. Breng op smaak met zout en peper. Leg de biefstukjes op een verwarmd bord en schep er de saus en de paddenstoelen over. Lekker met stoofpeertjes, rode kool, aardappelpuree of broccoli.