met zemelen en rood fruit.

Nationale Pannenkoekdag valt dit jaar op 20 maart, hét moment voor speltpannenkoek met zemelen en rood fruit. Voor het maken van circa 10 pannenkoeken heeft u de volgende ingrediënten nodig: 250 gr speltmeel, 300 ml karnemelk, 250 ml amandelmelk, 3 á 4 el zemelen, 60 ml zonnebloem of hazelnootolie, 4 eieren, zout naar smaak en vers rood fruit. Meng de bloem wat zout en zemelen in een kom. Voeg de eieren, karnemelk, amandelmelk en olie toe, roer door tot een beslag.

Mocht het beslag wat te dik zijn, voeg dan nog wat amandelmelk toe. Verhit een koekenpan en vet deze licht in met zonnebloemolie. Doe wat van het beslag in de pan en verdeel het beslag in de pan. Bak tot ze lichtbruin zijn aan elke kant, ca. 1 tot 2 minuten per kant. Ga door totdat al het beslag op is. De pannenkoeken kunnen ondertussen in de stoomoven afgedekt warm gehouden worden op 70-90 °C. Verdeel het fruit over de pannenkoeken.

Bereidingstips voor de topping: fenegriekkaas meebakken; appel/peer meebakken; granaatappelsiroop/kweeperengelei; mozzarella, basilicum en gedroogde tomaat; gedroogde ham, Parmezaanse kaas en rucola; fijngesneden rode biet, dille, yoghurt en frambozen of alleen vanilleroom.