met aardappelsalade. Lekker gezond!

Gerookte makreel met aardappelsalade. Voor dit lekkere en gemakkelijk te maken gerecht heeft u de volgende ingrediënten nodig: 400 gram kriel, gewassen, 1 gesnipperde rode ui, 2 augurken, in blokjes, 1 citroen, 1 bos rucola, ½ el pittige mosterd, 2 el mayonaise, 1 el crème fraîche, zout en peper, 4 eieren en 4 gerookte makreelfilets.

Stoom de kriel in een stoomovenpan met gaatjes op 100 °C gaar in ongeveer 12 tot 16 minuten (afhankelijk van de grootte) of kook in water met zout en giet af. Halveer de krieltjes of snijd in dikke plakken. Maak van de mosterd, mayonaise en crème fraîche en sap van een halve citroen een marinade. Breng op smaak met peper en zout. Maak hier de lauwwarme aardappeltjes mee aan, zo neemt het lekker de smaak op. Meng er nu ook de blokjes augurk en gesnipperde rode ui doorheen.

Stoom intussen de eieren op 7 minuten op 100 °C of kook ze in water hard en pel deze. Maak de rucola licht aan met wat peper en olijfolie. Verdeel de aardappelsalade over de vier borden met een toef rucola. Verwarm de makreel eventueel licht in een oven van 60 °C en verspreid deze speels over de salade. Serveer met het warme ei en rasp er nog wat citroen overheen. U kunt er eventueel nog een lekker stuk boerenbrood bij geven. Een heerlijk gerecht dat zowel koud als lauwwarm gegeten kan worden.