Eenvoudig en o zo lekker!

Voor dit gemakkelijk te maken hartige taartje heeft u de volgende ingrediënten nodig: 200 g rijstmeel, 100 g boter, 60 ml water, zout, 400 g rode bieten, 4 takjes tijm, 1 witte ui, 1 tl bruine suiker, olijfolie, 3 el balsamicoazijn, water, 150 g feta, 2 eieren, 150 ml slagroom, bietenblad en oregano.

Meng het rijstmeel samen met de boter, het water en wat zout in een kom. Kneed er een stevig deeg van en zet het afgedekt met vershoudfolie 30 min. weg in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm met een doorsnee van 30 cm in met boter en rol het deeg uit in een cirkel die iets groter is. Bekleed de springvorm met het deeg en bedek dat met bakpapier en een blindbakvulling. Bak 10 min., verwijder het bakpapier en de blindbakvulling en bak weer 5 min.

Schil en rasp de bieten. Haal de blaadjes van de takjes tijm en hak ze fijn. Snipper de ui en fruit deze met de suiker in wat olie. Voeg de bietjes, balsamicoazijn en tijm toe en breng met een kopje water aan de kook. Laat de vulling al roerende aan de kook komen en draai het vuur dan laag. Snijd de feta in blokjes en kluts de eieren samen met de slagroom. Vul de taartbodem met de bieten en de feta en giet het eimengsel erbij. Bak de bietjestaart af in 35 min. en garneer met bietenblad en oregano.