…supergezond!

Voor de supergezonde aspergetaart met geitenkaas, verse kruiden en honing heeft u de volgende ingrediënten nodig: 1 rol bladerdeeg (270 g), 200 g zure room, 200 g verse geitenkaas, 1-2 sjalotjes (afhankelijk van de grootte), 1 tl honing, zout en peper, 500 g groene asperges, 125 g zachte geitenkaas, 20 g pijnboompitten, verse kruiden naar keuze en honing om te bedruipen.

Verwarm de oven voor tot 180 °C heteluchtfunctie. Laat het bladerdeeg opwarmen tot kamertemperatuur. Rol het bladerdeeg voorzichtig uit en plaats het op een bakplaat met bakpapier. Markeer met een scherp mes een rand rondom van ongeveer 2 cm breed. Doorprik meerdere malen met een vork de bodem (niet de rand). Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Combineer de zure room en de verse geitenkaas voor de garnering. Schil de sjalotjes, hak ze fijn en roer ze door het geitenkaasmengsel. Breng op smaak met honing, zout en peper.

Spoel de asperges, dep ze droog en snij de uiteinden af. Snij de zachte geitenkaas in plakken. Rooster de pijnboompitten in een pan tot ze goudbruin zijn. Verwijder na 10 minuten het bladerdeeg uit de oven. Smeer hierop het geitenkaasmengsel tot aan de randen. Verdeel de asperges over het kaasmengsel. Garneer met zachte geitenkaas en bak de taart gedurende 30 minuten tot de asperges gaar zijn. Haal de taart uit de oven, bestrooi met pijnboompitten en verse kruiden en bedruip naar wens met een beetje honing.